Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

Βρετανική - British

600,00€
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Κωδικός Είδους: Βρετανική - British
Εμφανίσεις Είδους: 53166
Διαθέσιμες Επιλογές
* Φύλο:
    

Βρετανική - British

Προτεινόμενη επιλογή τόσο για οικογένειες όσο και για συντροφιά σε μοναχικά άτομα.

Οι πρόγονοι της βρετανικής κοντότριχης γάτας, ήταν οι συνήθεις αδέσποτες γάτες της Βρετανίας που περιφέρονταν στους δρόμους και στα ναυπηγεία της χώρας. Την εποχή του Μεσαίωνα οι Βρετανοί τις σκότωναν με φρικιαστικό τρόπο κατά εκατοντάδες, όπου τις έβρισκαν, για λόγους προληπτικούς και δεισιδαιμονίας. Είναι θαύμα λένε οι σημερινοί εκτροφείς πως κατάφερε αυτό το είδος να επιζήσει και να εξελιχτεί στην σημερινή γνωστή βρετανική κοντότριχη. Το 1895 πολλές κοντότριχες είχαν πάρει μέρος σε επίδειξη στο γνωστό Crystal Palace του Λονδίνου κλέβοντας τις εντυπώσεις.
Η γάτα αυτή είναι μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος, εύρωστη με ισχυρό σώμα και παχιά ουρά. Το κοντό τρίχωμα δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι αρκετά ανεξάρτητη αλλά και στοργική.

Υγεία – Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Η βρετανική κοντότριχη είναι από τις γάτες ράτσας εκείνη με την καλύτερη υγεία και χωρίς προεξέχοντα προβλήματα υγείας. Είναι η πιο μυώδης ανάμεσα στις γάτες για το λόγο αυτό έχει και πιο κοντά και δυνατά πόδια. Συγκαταλέγεται στις πιο μεγαλόσωμες γάτες, με την ενήλικη αρσενική να φτάνει τα 5-10 κιλά και τη θηλυκή 5-7 κιλά. Τα εξωτερικά αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που περιγράφονται παραπάνω τους έχουν δώσει το παρατσούκλι του «καλόκαρδου / ευγενικού γίγαντα».

 

Γράψτε μια κριτική
Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία:    Κακή            Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Σχετικά Είδη

BestDog 2 - Βρες τον σκύλο που σου ταιριάζει
 
faq