Φωτογραφίες με τα κατοικίδια σας.
Ευχαριστημένοι πελάτες του Cheapet με ενθουσιασμό μας αποστέλλουν φωτογραφίες του νέου τους κουταβιού.

Τις δημοσιεύουμε εδώ και ευχόμαστε Καλή Συγκατοίκηση!

Όσοι έχετε πάρει κατοικίδιο από το Cheapet παρακαλούμε στείλτε φωτογραφία στο info@cheapet.gr να τη δημοσιεύσουμε και δείτε την στην σελίδα μας cheapet.gr και στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook.
Επίσης μπορείτε να ανεβάσετε μόνοι σας την φωτογραφία στο instagram  του cheapet πατώντας #cheapetgr  με το αγαπημένο σας κατοικίδιο….

    Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

Ντάκς χάουντ - Dachs hound

590,00€
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Κωδικός Είδους: Ντάτς χάουντ - Dach hound
Εμφανίσεις Είδους: 37056

Διαθέσιμες Επιλογές

* Φύλο:
Ποσότητα:     

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Dachs hound, είναι ένας πιστός και πολύ φιλικός σκύλος. Ιδανικό για διαμέρισμα.

Καταγωγή ράτσας: Γερμανία   
Άλλη ονομασία: Teckel (Miniature: Zwergteckel)
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 12 - 15 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 23 cm | Θηλ. 13 cm
Βάρος: Αρσ. 5κ | Θηλ. 4κ 5κ Max

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: Όλα τα χρώματα
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός, όσφρησης
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, δραστήριο, στοργικό

Περιγραφή

Σώμα μέτριου ή μικρού αναστήματος, μακρύ με κοντά πόδια. Η ράτσα αυτή βγαίνει σε έξι κατηγορίες. Με μακρύ τρίχωμα, με απαλό τρίχωμα και με σκληρό τρίχωμα και γένι που φέρνει λίγο σε τερριέ. Και στις τρεις κατηγορίες υπάρχει μικρό και μεσαίο μέγεθος. Το απαλό-τριχο είναι το αυθεντικό Ντακσχούντ.
Ο χρωματισμός είναι μαύρο, σοκολατί, πυρόξανθο, ποτέ όμως λευκό. Ο γνωστός σκύλος "λουκάνικο" είναι από τα πιο ζωηρά και έξυπνα σκυλιά. Απαιτητικός και πεισματάρης, μπορεί να κάνει κάθε τι για να τραβήξει την προσοχή μας. Συντροφικός, πιστός και καλόκαρδος σκύλος ιδιαίτερα με τα παιδιά, ο Ντάκς χάουντ είναι παιχνιδιάρης αλλά συχνά επιφυλακτικός με τους ξένους. Με την κατάλληλη εκπαίδευση από κουτάβι, μπορεί να μετριαστεί το πείσμα και το δύσκολο του χαρακτήρα του και να γίνει ένα αξιοθαύμαστο κατοικίδιο.

Συμβουλές για περιποίηση

Το μακρύτριχο Dachshund απαιτεί καθημερινό χτένισμα και βούρτσισμα. Το wired –hair απαιτεί επαγγελματική περιποίηση τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Το κοντότριχο, θέλει απλώς ένα συχνό στεγνό βούρτσισμα.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Το Dachshund είναι ευαίσθητο σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να οδηγήσουν σε παράλυση. Άλλες ανησυχίες για την υγεία του περιλαμβάνουν την εμφάνιση καρδιοπάθειας, ουροποιητικού συστήματος και το διαβήτη.
Το Dachshund δεν θα πρέπει να ταΐζεται υπερβολικά, λόγω της τάσης του να παίρνει βάρος και να γίνεται τεμπέλικο. Το περιττό βάρος, θα προσθέσει βαρύ φορτίο στο σώμα του και ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αυτή η φυλή ζει συνήθως από 12 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Dachshound μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε ένα μικρό διαμέρισμα, εφόσον ασκείται επαρκώς και με συνέπεια. Είναι πολύ δραστήριο σε εσωτερικούς χώρους και θα ήταν ιδανικό εάν υπήρχε μια μικρή τουλάχιστον αυλή.

 

Το Dachshund γεννήθηκε στη Γερμανία εκατοντάδες χρόνια πριν. Ο αρχικός σκοπός της φυλής ήταν να ανακαλύπτουν και να κυνηγούν ασβούς. Από εκεί και το όνομά του, το "Dachs" στα γερμανικά σημαίνει "ασβός". Μετά από πολλά χρόνια το Dachshund σταδιακά εξελίχθηκε σε φυλή με κοντύτερα πόδια, κάτι που βοήθησε στο να κατεβαίνουν σε λαγούμια και να σκάβουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αρχικά είχε κοντό τρίχωμα και δε μπορούσε να προστατευτεί το δέρμα κατά το κυνήγι. Έτσι, οι εκτροφείς ανέπτυξαν μια παραλλαγή της ράτσας με μακρύ τρίχωμα που το προστάτευε μεν από το κρύο, αλλά που δημιουργούσε πρόβλημα με τους θάμνους και τα αγκάθια. Έτσι προχώρησαν σε μια νέα εξέλιξη του τριχώματος με σκληρή, άγρια τρίχα που θα μπορούσε να το προστατεύσει από τους θάμνους και τα άλλα ζώα. Γι αυτό πλέον το Dachshund εμφανίζεται με 3 τύπους τριχώματος.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα
Ανάγκη για άθληση
Παιχνιδιάρικο
Στοργικότητα
Φιλικό με παιδιά
Φιλικό με ξένους
Φιλικό με άλλα σκυλιά
Φιλικό με άλλα ζώα
Ικανότητα μάθησης
Ικανότητα φύλακα
Προστατευτικό
Περιποίηση
Αντοχή στο κρύο
Αντοχή στη ζέστη
Σε διαμέρισμα

Όλα τα κουτάβια είναι ηλικίας 2-2.5 μηνών, επιλεγμένης μορφολογίας, εισαγωγής, με ταυτοποίηση (microchip), βιβλιάριο υγείας (passport), τα πρώτα τους εμβόλια και τις απαιτούμενες αποπαρασιτώσεις. Προέρχονται κατευθείαν από εκτροφεία κυρίως του εξωτερικού και ΠΟΤΕ δεν έχουν παραμείνει σε βιτρίνες καταστημάτων για την πώληση τους.

Εγγύηση

Όλα τα σκυλιά έχουν τους απαραίτητους εμβολιασμούς και εξετάσεις πριν την παράδοσή τους. Για να είναι όμως οι πελάτες μας απόλυτα εξασφαλισμένοι εγγυούμαστε γραπτώς την καλή υγεία των ζώων από την ημέρα της παράδοσης και για ένα μήνα κατά την προσαρμογής τους στον νέο τους περιββάλον.

Εγγύηση Καθαροαιμίας - Μορφολογίας

Εγγυούμαστε γραπτώς την καθαροαιμία, την σωστή μορφολογία και την περίπτωση δυσπλασιών και γενετικών προβλημάτων υγείας.

Αποκτήσατε το σκυλάκι που ονειρευόσασταν και τώρα πρέπει ο νέος σας συγκάτοικος να αποκτήσει και το δικό του όνομα. Πριν επιλέξετε το όνομά του, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω:

1. Το όνομα πρέπει να είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο για να μπορεί να το αναγνωρίζει εύκολα το σκυλί μας.
 
2. Αποφεύγουμε ονόματα που μοιάζουν με παραγγέλματα εντολών για να μην προκαλέσουμε σύγχυση στον τετράποδο φίλο μας.

3. Το όνομα δεν πρέπει να προκαλεί τους γύρω μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα όποτε φωνάζουμε το σκύλο μας.

4. Το όνομα πρέπει να είναι συνάρτηση του φύλου, του μεγέθους και της ράτσας του.


Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα πιο ξεχωριστά, αστεία και έξυπνα ονόματα για το σκύλο και την σκυλίτσα σας. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει και ταιριάζει στο ζωάκι σας αναλόγως την ράτσα του.

Αρσενικό   Θηλυκό  
Dash-Ντας Lace-Λέις
Bruno-Μπρούνο Siouxsie-Σούσι
Simba-Σίμπα Bambi-Μπάμπι
Shorty-Σόρτι Lucy-Λούσι
Scout-Σκουτ Sadie-Σάντι

 

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία:    Κακή            Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Σχετικά Είδη