Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

5 πράγματα που τρελαίνουν τον σκύλο σας.

5 πράγματα που τρελαίνουν τον σκύλο σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα έλεγε ο σκύλος σας αν μπορούσε να μιλήσει; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί το τι σκέφτεται όταν σας κοιτάει με τα μεγάλα, ζεστά και καφέ του μάτια ;
Θα μείνετε έκπληκτοι όταν μάθετε ότι κάποια από τα πράγματα που κάνετε στο σκύλο σας, εκείνον  τον μπερδεύουν  και μπορεί ακόμη και να τον τρελαίνουν. Παρακάτω θα διαβάσετε 5 από τα πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε πριν καταστρέψετε την σχέση σας με τον σκύλο σας.

1. Προσπαθείτε να επικοινωνείτε με το σκύλο σας με λέξεις

Μόλις ήρθε ο νέος σας σκύλος στο σπίτι και είσαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά. Επιλέξατε όνομα και δοκιμάζετε να τον φωνάξετε. Μαντέψτε όμως …τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται και πολύ αν τους μιλάτε στα Ισπανικά, Αγγλικά, Κινεζικά ή Ελληνικά, και ο λόγος είναι απλούστατος - Τα σκυλιά δεν ακούν λέξεις αλλά ήχους, μόνο ήχους. Είναι περίπου σαν να συλλαβίζετε την λέξη π-α-μ-ε  ή  ε-λ-α, και μπορείτε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, αλλά όχι και τον σκύλο σας! 
Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται κάτι παραπάνω από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, διαβάζουν την γλώσσα του σώματος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείτε να πείτε ψέματα σε έναν σκύλο. Όταν μιλάτε με ένα σκυλί πρέπει να μιλάτε από μέσα σας, από το μυαλό, την καρδιά και το σώμα σας. Σε διαφορετική περίπτωση το σκυλί απλά θα ξύσει τους κρόταφούς του με τις πατούσες του και θα αναρωτηθεί γιατί βλέπει τα χείλη σας να κινούνται και να βγαίνουν περίεργοι ήχοι από αυτά.   

2. Συμπεριφέρεστε στο σκύλο σας σαν να ήταν παιδί

Ο σκύλος σας είναι σκύλος και θέλει να συμπεριφερθεί όπως συμπεριφέρονται τα σκυλιά — είναι στο DNA του. Όπως όλα τα σκυλιά θέλει να τρέξει, να κυνηγήσει πράγματα και να χρησιμοποιήσει την μουσούδα και την μύτη του για να ανιχνεύσει τον κόσμο γύρω του. Το “μωρό” σας είναι ένα ζώο αγέλης, και ως εκ τούτου χρειάζεται την  δομή και την πειθαρχεία  στην ζωή του για να είναι ευτυχισμένο. Δεν υπάρχει κάτι το κακό να δείξετε αγάπη στο σκυλί σας, αλλά να θυμάστε: πρώτα η άσκηση  μετά η πειθαρχεία και στο τέλος η στοργή.

3. Ο σκύλος σας δεν εργάζεται    

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που ανησυχούν γιατί ο σκύλος τους ξεκίνησε μια άσχημη συνήθεια. Ο σκύλος σας μπορεί να μασάει το χαλί ή να τρέχει και να κάνει γύρους μέσα στο διαμέρισμα ή να είναι υπερβολικά επιθετικός. Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι η ίδια. Ο σκύλος σας βαριέται - θέλει κάτι να κάνει.  Τα σκυλιά δεν γεννήθηκαν περιμένοντας να έχουν κάποιον που να τους δίνει απλά ένα πιάτο φαγητό – κανένα ζώο δεν το περιμένει. Στον έξω κόσμο τα σκυλιά πρέπει να κυνηγάνε από πολύ μικρή ηλικία ή να πεινάνε. 
Ρίξτε μια ματιά δίπλα σας και δείτε τα σκυλιά που βρίσκονται στον δρόμο.. .είναι αδύνατα  αλλά δεν έχουν κανενός είδους ψυχολογικό πρόβλημα.  Ο λόγος είναι απλός  πρέπει να εργαστούν για να βρούνε τροφή.   

Τα σκυλιά έχουν γεννηθεί και χρησιμοποιούνταν ανά τους αιώνες για να εργάζονται σε διάφορες δουλειές όπως να κυνηγούν, να ρυμουλκούν έλκηθρα , να εργάζονται στα κοπάδια κ.α. Όταν το φυσικό τους ένστικτο καταπιέζεται ο σκύλος απογοητεύεται και έχουμε ως αποτέλεσμα σημάδια αρνητικής συμπεριφοράς. Ακούστε τον σκύλο σας και κάνετε αυτό που σας ζητάει, δώστε του μια δουλειά. Δοκιμάστε να βάλετε ένα σακίδιο στην πλάτη του σκύλου σας (μεγαλόσωμες φυλές) ή κάντε μαθήματα ευκινησίας στον σκύλο σας χρησιμοποιώντας εμπόδια. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο ευτυχισμένος θα γίνει ο σκύλος σας.

4. Συμπεριφέρεσαι σαν συμπαίκτης του σκύλου σου και όχι σαν αφεντικό.

Είναι σημαντικό να διεκδικήσετε τον ρόλο του αφεντικού από την πρώτη στιγμή που το κουτάβι θα έρθει στο σπίτι. Προσπαθήστε να βάλετε κανόνες στην ώρα και τον τρόπο  του παιχνιδιού. Θα υπάρξουν στιγμές που θα επιστρέψετε σπίτι και από την χαρά σας που είδατε το κουτάβι σας θα παρασυρθείτε από την γλυκύτητά του και θα ξεκινήσετε το παιχνίδι μαζί του μέχρι να διακόψετε άξαφνα για το δείπνο σας. Ξαφνικά όλοι οι κανόνες θα έχουν αλλάξει. Δεν μπορείτε να περιμένετε από τον σκύλο σας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Σε αυτή την περίπτωση έχετε σταματήσει να είστε για τον σκύλο σας το αφεντικό του …είστε το “φιλαράκι” του. Βάλτε κανόνες στο παιχνίδι και κάντε ξεκάθαρο στο κουτάβι σας πως θα παίξετε μαζί του μόνο όταν είναι ήρεμο και ανταποκρίνεται. Έτσι τα πράγματα θα είναι πάντα ξεκάθαρα για το ποιος είναι το αφεντικό. 
Θυμηθείτε: Εσείς, είσαστε το αφεντικό και αυτό ισχύει όλο το 24ωρο. Ο σκύλος σας έχει ανάγκη από πρόγραμμα και πειθαρχεία αλλιώς πάντα θα είναι σε σύγχυση και δεν πρόκειται ποτέ να υπακούσει στις εντολές σας.

5. Είστε νευρικός και σε υπερένταση όταν είσαστε με τον σκύλο σας.

Θα έχουν τύχει φορές που κάποιο όχι και τόσο αγαπητό μέλος της οικογενείας σας θα σας έχει επισκεφθεί. Την στιγμή εκείνη η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας θα είναι τεταμένη κι εσείς άσκοπα θα προσπαθείτε να κρύψετε την νευρικότητά σας. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως ο άλλοτε καλοπροαίρετος και ήρεμος σκύλος σας αρχίζει να γίνεται νευρικός.  Ο σκύλος σας δεν γνωρίζει τα τυχόν προβλήματα ή τις διαφορές που έχετε εσείς με τον επισκέπτη σας. Ο σκύλος σας λαμβάνει την δική σας υπερένταση και νευρικότητα και συμπεριφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι σκύλοι μας είναι απίστευτα εναρμονισμένοι με εμάς και νιώθουν αυτά που νιώθουμε.
Θυμηθείτε: Τα σκυλιά στην  άγρια φύση είναι  αρπακτικά ζώα οπότε αν αισθανθούν νευρικότητα το πιο πιθανό είναι να γίνουν επιθετικά. 

Ακούστε τον σκύλο σας. Ακούστε τον προσεκτικά τι θέλει να σας πει. Αυτά που θα σας πει είναι αυτά που έχει ανάγκη. Οι ανάγκες του σκύλου σας είναι πολύ απλές και αν τις ικανοποιήσετε θα έχετε μια ευτυχισμένη και αρμονική σχέση.

faq