Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

Εγώ ή ο σκύλος!

Εγώ ή ο σκύλος!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 14% των ανθρώπων θα επιλέξουν το κατοικίδιο ζώο τους έναντι του συντρόφου τους αν και εφ’ όσον πρέπει να αποφασίσουν ή να επιλέξουν μεταξύ του ενός από τα δυο.

Αυτά τα αρκετά εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία χρησιμεύουν μόνο για να ενισχύσουν το πόσο πολλοί από εμάς αγαπούν τους τετράποδους φίλους τους. 

Στην πραγματικότητα οι τετράποδοι φίλοι μας δεν μπορούν να μαγειρέψουν για μας, να κερδίζουν ένα εισόδημα, ή να σχεδιάσουν ένα ρομαντικό βράδυ. Όμως, όπως ισχυρίζου ορισμένοι συμμετέχοντες στην έρευνα: «τα κατοικίδια μας, δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ».

Δυστυχώς η έρευνα δεν έθεσε μια απαραίτητη ερώτηση. Το ερώτημα δεν είναι “ποιον θα επιλέγατε;”, αλλά "Πώς δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο;" να χρειαστεί να επιλέξουμε το ένα ή το άλλο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζει η έρευνα είναι το από πού προέρχεται το πρόβλημα. 

Μήπως ένας από τους σημαντικούς λόγους είναι το πως αντιμετωπίζει η/ο σύντροφός σας τον τετράποδο σας φίλο (Η ο τρόπος που του συμπεριφέρεστε;) Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Ανεξαρτήτους αν το πρόβλημα προκύπτει από μεριά του ανθρώπου ή του σκύλου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ορίσετε ώρες για παιχνίδι

Εντάξει, ίσως όχι ακριβός η ώρες παίζουν ρόλο, αλλά δώστε στον σύντροφό σας και το σκυλί του λίγο χρόνο μαζί . Ο σκύλος μπορεί ακόμα να προϋπήρχε της σχέσεις σας, άρα είχε αναλάβει θέση συγκατοίκου ή συντρόφου και στην ουσία είναι και αυτό μια «σχέση γάμου».

Ορίσετε ώρες όπου ο σύντροφός σας θα πάει τον σκύλο σας βόλτα και τον ταΐσει και να μην είσαστε παρόν σε αυτό. Είναι σημαντικό να δώσετε χρόνο και στις δυο πλευρές να γνωριστούν προκειμένου να μειώσετε θέματα ζήλιας και να δημιουργηθεί ένα δέσιμο μεταξύ τους.    

Ορισμός βασικών Κανόνων

Αν ήσασταν μόνος για λίγο πριν από την εύρεση της συζύγου σας και είχατε το σκυλί σας για αρκετό χρόνο, η πιθανότητα ότι εσείς και ο σκύλος σας έχετε δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση είναι πολύ μεγάλο.

Αυτός ή αυτή είναι ίσως το πρώτο πλάσμα που βλέπατε όταν ξυπνάγατε και το τελευταίο πριν πήγατε για ύπνο. Θα τρώγατε μαζί, θα πήγατε βόλτες, θα βλέπατε τηλεόραση μαζί ( ή τουλάχιστον θα χωνόσασταν στον καναπέ ), και μπορεί ακόμη και να κοιμόσασταν μαζί.

Ακριβώς επειδή αυτή είναι η ρουτίνα που είχατε, δεν σημαίνει ότι ή μέλλουσα σύζυγός σας είναι άνετη  με όλα αυτά. Καθήστε κάτω, κάντε μια συζήτηση σχετικά με τους κανόνες, τα όρια και τους περιορισμούς ώστε να είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα και να μιλάτε με τους ίδιους όρους. Εκφράζοντας την επιθυμία να μην κοιμάσαι με το σκυλί σου όταν κοιμάστε μαζί είναι μια απόλυτα λογική προσδοκία, και προς θεού μην παίρνετε την στάση "παρ’ το ή άστο", η σχέση ( η  ανθρώπινη ) απλά δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ. Πράγμα που μας φέρνει στο επόμενο σημείο...

Συμβιβασμός

Ο συμβιβασμός είναι το σήμα κατατεθέν κάθε μακρόχρονης ανθρώπινης σχέσης, και θα πρέπει να μιλήσετε για τα θέματα που σας αφορούν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ίσως η σύζυγός σας μισεί όταν το σκυλί ανεβαίνει σε οποιοδήποτε από τα έπιπλα. Άρα π.χ. το κρεββάτι είναι έπιπλο αλλά και ο καναπές,  ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να είναι να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι αλλά να έχετε ακόμη την δυνατότητα να καθίσει δίπλα σας στον καναπέ. 

Είναι επίσης σημαντικό να ορίσετε πράγματα όπως π.χ. η ιατρική περίθαλψη του σκύλου σας. Οι  περισσότεροι από εμάς θα κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον τετράποδο μας φίλο ζωντανό, συμπεριλαμβανόμενο να χρεωνόμασταν για τυχόν ιατρική φροντίδα που μπορεί να χρειαστεί.  Η σύζυγός σας μπορεί να μην συμμερίζονται την άποψη αυτή. Γι’ αυτό υπάρχουν ασφαλιστικά πακέτα και για την υγεία των κατοικίδιων μας.

Ακολουθήστε τις κανόνες που έχετε θέσει

Αν έχετε αποφασίσει να θέσετε κάποιους κανόνες στο νοικοκυριό σας μαζί, μην αφήσετε τα να σας  γλιστρήσουν - ακόμα και αν η σύζυγός σας δεν είναι εκεί για να το δει. Τα σκυλιά χρειάζονται τη ρουτίνα και μια σταθερή συμπεριφορά, και τόσο περισσότερο αν αλλάξετε αυτή την ρουτίνα. Αν ο σκύλος σας εμφανίζει συμπεριφορές ζήλειας  ή δεν συμπεριφέρεται σωστά στην σύζυγό σας συμπεριλαμβάνετε τον στην σχέση σας και τόσο ποιο ευτυχισμένη θα είσαστε όλοι σας. 

Από όλα αυτά, ο συμβιβασμός είναι ίσως το πιο σημαντικό, επειδή ο στόχος σας είναι να κρατήσετε  τόσο το σκυλί, όσο και την σύζυγό σας - τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε!
Αν θέλουμε κάποιον στη ζωή σας - είτε άνθρωπο είτε σκυλί - θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες τους και να εργαστούμε πάνω σε αυτά για να εξασφαλίσουμε την ευτυχία τους.

Σας δημιούργησε ένα σκυλί ποτέ πρόβλημα στη σχέση σας;  Έχετε ασχοληθεί ποτέ με επιτυχία με ένα τέτοιο πρόβλημα; Πείτε μας γι' αυτό στα σχόλια!

faq