Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

Νέο κουτάβι στο σπίτι!!

Νέο κουτάβι στο σπίτι!!

Η άφιξη ενός κουταβιού σηματοδοτεί την άμεση αλλαγή περιβάλλοντος από αυτό το οποίο βρισκόταν, η οποία είναι κάπως τρομακτική εμπειρία γι’ αυτό. Αν δείξετε υπομονή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα νιώθοντας ως ένα νέο μέλος στην οικογένεια, αποβάλλοντας έτσι την σύγχυση των πρώτων ημερών. Αν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδιά θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην το κακομεταχειρίζονται ή παίζουν άγαρμπα μαζί του, καθώς αυτό θα αποτελέσει μια άσχημη εμπειρία γι’ αυτό που ίσως στο μέλλον να εξελιχθεί σε ένα πρόβλημα συμπεριφοράς.

Η ζωτικότητα που έχουν τα κουτάβια είναι καταπληκτική γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκουράζονται συχνά. Πριν το φέρετε στο σπίτι διαλέξτε που θα έχει τη “φωλιά” του για να κοιμάται και που θα τρώει. Αγοράστε τα απαραίτητα σύνεργα καθαριότητας και καλλωπισμού, αλλά και κάποια παιχνίδια όπως ένα μπαλάκι ή ένα μικρό κόκαλο. Μιλήστε με αυτόν που σας το πούλησε ή το χάρισε για το τι ακριβώς έχει συνηθίσει να τρώει. Aν για κάποιο λόγο χρειαστεί να αλλάξετε την τροφή του ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι σταδιακά προσθέτοντας στην παλιά του τροφή κάθε μέρα και περισσότερο από την καινούργια, διατηρώντας όμως την ίδια ποσότητα γεύματος.

Εκτός από όλα αυτά που είναι φυσικά απαραίτητα το κυριότερο είναι ότι το κουτάβι σας πρέπει να γαλουχηθεί με αγάπη από σας και την οικογένειά σας, έτσι θα αποκτήσετε έναν ισχυρό δεσμό και έναν πολύ καλό φίλο.

Οι πρώτες του νύχτες μαζί σας

Οι πρώτες νύχτες του κουταβιού μαζί σας το πιθανότερο είναι να μην είναι ευχάριστες ούτε για εσάς αλλά ούτε και για την οικογένειά σας. Μην ξεχνάτε ότι ο αποχωρισμός από την μητέρα του και τα αδέρφια του είναι μια νέα εμπειρία γι’ αυτό που το βρίσκει αναστατωμένο και φοβισμένο.

Ράτσα Σκύλος DogsCityΑν το αφήσετε να κοιμηθεί μαζί σας είναι σχεδόν σίγουρο ότι από την παρουσία σας θα μείνει ήρεμο και καθησυχασμένο. Αν πάλι αποφασίσετε να το βάλετε μόνο του σε ένα δωμάτιο πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καλώδια στο πάτωμα που μπορεί να μασήσει ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σφηνωθεί από πίσω τους. Ένας καλός τρόπος να αποφύγετε τέτοιου είδους δυσάρεστες εκπλήξεις θα ήταν να το βάλετε μέσα σε ένα μεγάλο χάρτινο κουτί ή ένα πάρκο που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζώων.

Επίσης, θα πρέπει να μείνετε ασυγκίνητοι από τις διαμαρτυρίες και το κλάμα του, αν και μετά από μερικές νύχτες θα προσαρμοστεί και θα το συνηθίσει. Ένα αποτελεσματικό “κόλπο” για αυτή την περίπτωση είναι να τοποθετήσετε σχετικά κοντά του ένα μεγάλο ρολόι με λεπτοδείκτες έτσι ώστε ο ήχος του ρολογιού να του δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο του.

Μαθήματα Καθαριότητας

Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε από τις πρώτες κιόλας μέρες. Κανένα κουτάβι δεν λερώνει ποτέ εκεί που κοιμάται. Έτσι λοιπόν αν δεν θέλετε να δείτε ως προσωπική του τουαλέτα την κρεβατοκάμαρα ή το χαλί του σαλονιού καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να του μαθαίνετε το μέρος που εσείς θέλετε να πηγαίνει για τις ανάγκες του.

Ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να επιλέξετε ένα μέρος που θέλετε να κάνει τις ανάγκες του, το οποίο στη συνέχεια θα στρώσετε με εφημερίδες. Κρατήστε το κουτάβι σας σε ένα περιορισμένο χώρο και παρακολουθήστε το προσεκτικά. Όταν δείτε να μυρίζει το πάτωμα ή να κάνει μικρούς κύκλους αναστατωμένο, μεταφέρετέ το στο σημείο που στρώσατε τις εφημερίδες ωσότου ανακουφιστεί. Αφού το κάνει, επιβραβεύστε το πολλές φορές μιλώντας του γλυκά. Μαζέψτε τις εφημερίδες, η μυρωδιά που θα μείνει στο πάτωμα θα το οδηγήσει στο ίδιο σημείο και την επόμενη φορά. Αν συμβεί κάποιο “ατύχημα” σε κάποιο άλλο σημείο, καθαρίστε το αμέσως με σαπούνι και περάστε το με ένα διάλυμα από ξύδι και νερό το οποίο θα εξαφανίσει την μυρωδιά και θα εμποδίσει το σημείο να ξεθωριάσει από την αμμωνία των ούρων.

Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να του μάθετε να αφοδεύει και εκτός σπιτιού. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε, πάρτε το λουράκι του και βγάλτε το ένα μικρό περίπατο χωρίς να σταματήσετε το βάδισμα αν δεν ανακουφιστεί. Την ώρα που το κάνει επιβραβεύστε το χαϊδεύοντας το και μιλώντας του γλυκά. Σύντομα θα καταλάβει πως η βόλτα του αποβαίνει . . . καρποφόρα και ταυτόχρονα θα αντιληφθεί τι περιμένετε απ’ αυτό. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα μικρό σακουλάκι για να μαζέψετε τα “κουλουράκια” του.

Δεν θα χρειαστείτε περισσότερες από μερικές ημέρες ώστε το σκυλάκι σας να καταλάβει ότι πρέπει να λερώνει στο σημείο που θέλετε εντός σπιτιού ή έξω από αυτό. Μην χαλαρώσετε όμως και παρακολουθήστε το στενά τουλάχιστον για μερικές μέρες ακόμη.

Κάθε υγιές και φυσιολογικό κουτάβι νιώθει την ανάγκη να αφοδεύσει το πρωί μόλις ξυπνήσει, ύστερα από τρέξιμο και παιχνίδι ή μετά το φαγητό. Θα πρέπει να είστε ανεκτικοί και υπομονετικοί μαζί του χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις, δεδομένου ότι το σκυλάκι σας τουλάχιστον μέχρι την συμπλήρωση των πέντε μηνών δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα τους μυς της κύστης του.

© Dogscity.gr

faq